29 november Glory Collision @ Billytown The Kitchen


De kunstenaar is een bijzonder soort. Er is veel over te zeggen. Voornamelijk veel slechts, weinig goeds. Laten we met het goede beginnen. Dit is immers wel zo prettig, wanneer het aankomt op het geven van feedback. De kunstenaar is doorgaans een schepper, geen vernietiger. Zelfs in het vernietigen schept zij een werk, het zij een performance, het zij iets onbenulligs als een onverkoopbaar schilderij. Tot zo ver al het positieve. Nu beginnen wij aan een kleine, beknopte opsomming van al haar wanstaltige gedrag: zij is een individualist, een kapitalist, een belastingtrekkend zeugje, een jaloers schepsel, zo competitief als een tijger, ze is lui en gemeen en heeft geen enkel talent. Om de frustratie kwijt te kunnen die gepaard gaat met deze onkunde -en psychisch enigszins stabiel te blijven- kickbokst zij drie maal per week. Ze is er overigens niet goed in, ze ligt veelal op de grond. 

In deze tentoonstelling ‘Glory Collision’ wordt er gerefereerd naar de egocentrische praktijk van de hedendaagse kunstenaar. Wiens naam een merk is die het beter moet doen dan die van de buurvrouw. Die zich manifesteert al ware zij aan het vechten in de ring. Er is eveneens een contrast merkbaar. Er is immers sprake van een groepstentoonstelling waarbij men samen, vanuit diverse achtergronden, aan één geheel werkt. In deze tentoonstelling zijn er enkel winnaars en geen enkele verliezer. Tenzij u er nu naar kijkt en/of dit leest en denkt ‘wat een wanstaltig tafereel’, dan bent u de verliezer. 































Hereby we want to invite you to the exhibition Glory Collision.
29 November 2019 - 31 January 2020
Opening event on 29 November, 17.00 - 23.00.

This is an exhibition by an artist initiative (Atelier Oh Nee) in a artist initiative (Billytown The Kitchen) within an artist initiative (Billytown). For this occasion The Kitchen will be transformed into a kickboxing school. However, instead of boxing bags, art works will be hanging from the ceiling.

Participating artists: Waèl El Allouche, Steffen Vogelezang, Nico van Nimwegen, Rik Möhlmann, Indigo Deijmann, Christa van der Meer, Anouk van Klaveren, Gino Anthonisse, Dewi Bekker and Gijsje Heemskerk.

More info: www.billytown.org

Billytown
Helena van Doeverenplantsoen 3
The Hague (NL)